woensdag 5 april 2017

Uit mijn tuin

Het voorjaar is losgebarsten. Na toch wel wat koude en witte dagen, was daar ineens, bijna binnen 48 uur, Het Voorjaar. In rap tempo smolt sneeuw weg, werden blad en bloesem knoppen allengs dikker en zie, de eerste krokussen, sneeuwklokjes en andere vroegbloeiers staken hun kopjes zelfverzekerd boven de grond. Het was kort en bondig genieten voor iedereen voor het weer kouder werd. En toch, met zekere regelmaat zijn er telkens een paar warme, mooie dagen. 



Zelf vind ik de afwisseling tussen mooi weer en minder mooi weer wel fijn. Allereerst vanwege het verschil in seizoenen, maar toch ook omdat ik als zelfstandig ondernemer niet elke dag kan verdoen met rondwandelen in de zon. Er moet ook geld verdiend worden.


Een jaarlijks weerkerend gebeuren in mijn mooie dorp, is de opening van de ijssalon, die heel vaak ongeveer samenvalt met het ontluiken van de bloesembomen in het plantsoen. Dan weet iedereen: officieel is het voorjaar. Het is wel zaak om snel je foto te maken, want na enkele dagen en met een beetje wind, is de witte pracht weer verdwenen. De zoektocht naar andere bewijzen van het gearriveerde voorjaar, gaat echter voort.


Niet alleen mensen genieten van het warmer wordende weer en de ontluikende natuur: ook dieren die de lange winter achter de kachel hebben gelegen (gebeurt dat nog?) genieten van de dag tot ze de laatste zonnestralen hebben opgevangen.


Tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. Daarover meer in een ander bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.